Hvordan varme seg i vinter?

God morgen!

Omsider kom fredagen dinglende, og det er helg!

Noen av dere skal tilbringe helgen på jobb, noen av dere skal drikke øl og/eller vin, noen av dere skal planlegge en kommende podcast, noen av dere skal sitte hjemme og slappe av og pløye gjennom det Netflix måtte ha å by på, og noen av dere skal bruke tid sammen med barna.

Selv skal jeg kombinere alt dette på de få timene helga har å by på.
Fotografere i to konfirmasjoner, brygge (og trolig i samme slengen drikke litt) øl, planlegge podcast – dette kommer jeg tilbake til om noen dager.
Trolig får jeg ikke tid til Netflix.
United spiller mot Liverpool – årets høydepunkt er kommet.
Og selvsagt tilbringe tid sammen med datteren min er også noe som skal gjennomføres.

Så en travel helg med andre ord.

Og i disse travle tider hadde det vært en skam for meg selv – hverdagshelten, samfunns-vokteren – om jeg ikke kom med et tips på hvordan du skal spare tid.

Jeg er veldig glad i å lage mat far bunnen. Ja, det tar tid, men det er moro, og dessuten smaker maten mye bedre. 
Om du er singel, kan du bruke dine kunnskaper om å lage mat fra bunnen til å dra damer.
Nå har jeg dratt min dame (hvis det er lov å si…?) for mange år siden, men også for oss gifte og fortapte menn kan matlagingen brukes til noe nyttig; nemlig å få bonuspoeng. For dere single som ikke aner hva jeg snakker om nå, så er bonuspoeng kort fortalt et motargument for at du skal få lov til noe, eventuelt slippe å gjøre noe. Mange ganger med samme intensjon som dere single, sånn alt i alt.
Så matlaging kan brukes til så mangt.
MEN! Her forleden måtte jeg ty til noe enklere ettersom jeg ikke hadde verken tid eller ork til å stå lenge med grytene, så jeg kjøpte ei pakke TORO Moussaka.
Nydelig. Fantastisk. Og selvsagt super-enkelt å lage. Du gjør som følger:

Du steker kjøttdeig, putter i krydder, vanner ut blandingen litt, tømmer en annen pose i ei gryte, legger til en god halvliter melk, koker opp mens du rører litt innimellom (ja, det står hele tiden, men med mindre du koker på styrke tolv av ti, går det greit), så tømmer du kjøttsaus i ei ildfast form, tømmer over melkeblandingen med potetbiter i, og til slutt rasper du litt ost (ja, for du er ikke så slapp at du kjøper de uttørkede ferdig-raspede ostene vel?) og har over. Personlig hadde jeg ved noen tilfeller ofret livet til en bekjent for smeltet ost. Veldig glad i smeltet ost.
Så setter du blandingen inn i konfyren, la det stå 17-18 min. på 225 grader (jepp, det står 25 min., men det er rett og slett ikke vits…), og når dette er ferdiig ovnstekt, tar du formen ut, så venter du i seksogtjue dager før du spiser det.
Og det siste her er viktig, for mens du har stått og kuttet salat og kanskje vasket opp gryter og diverse du har brukt til å «lage» mat, har nemlig ovnen din blitt overtatt av helvetes flammer, og varmet opp moussakaen din til ellevehundre grader.
Og slik holder den seg. Du venter og du venter og du venter. Etter en god stund – to-tre timer – tenker du at, nå må den vel være lunket. Selv om det ryker heftig fra den.
Du smaker, og ender opp med å skolle innsiden av munnen din til tredve graders forbrenning (tredve ja, ikke tredje), slik at all maten du spiser de neste to ukene vil smake akkurat det samme – nemlig ingenting. Fordi alle dine smaksløker er forsvunnet – brent opp. 
Moussakaen har nemlig en evne til å holde på varmen som gjør at jeg har tenkt å teste ut et eksperiment denne vinteren.
Jeg har gitt bort all veden min til Regnskogens Venner og skal lage to ildfaste former med moussaka og sette foran peisen, så regner jeg med at jeg kommer til å måtte lufte daglig fra oktober til mars. Så det er et tips jeg trolig vil kunne anbefale videre når våren kommer krypende om noen måneder til.

Jo, atter en gang, bare hyggelig.

Husk å like GodNyhet på Facebook.
Dere kan gjerne også søke det opp på Twitter og Instagram, men der vil dere ikke finne noe – for der er jeg ikke. Det får da være måte på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *