Noen av dere der ute bør ikke starte som gründer

Én av sakene som sjal min oppmerksomhet i dagens utgave av Nettavisen var følgende.

http://www.nettavisen.no/na24/jan-per-og-bjrn-gar-oftest-konkurs/3422805494.html

Overskriften var «Disse navnene går oftest konkurs«.
Årsaken til at jeg ble nysgjerrig var: «Hvorfor vet du det«?

Jeg er ikke så nysgjerrig på hvordan de vet det. Trolig har vedkommende fått tilgang til en eller annen oversikt, trolig fra Brønnøysund-registeret, og sittet og søkt gjennom navn, og notert ned hvilke foreldre som allerede ved dåpen gjorde at sønnen deres ikke kom til å klare seg som forretningsmann.

Fordi for meg virker det nemlig som om det er tilfelle.

Hadde jeg nettopp blitt slått konkurs i firmaet mitt, og navnet mitt hadde vært Jan, Per eller Bjørn, hadde jeg trolig tatt meg en alvorsprat med min mor, og krevd at hun var med å spleise på oppgjøret. Trolig kunne vi delt 60 / 30, favør mamma. De resterende 10 prosentene skulle presten som tømte vannet i hodet på meg tatt. Gitt at han fremdeles er i live.

Men nok om det…

Det som fascinerer meg mest oppi dette, er at det faktisk er noen som vet dette.

«Tiden hvor Ronny toppet som navn på daglig ledere som har gått konkurs, ser ut til å være over«

Det betyr at dette er noe de har holdt på med en stund. Og til alle dere Ronny´er der ute: frem med forretningsideene og ring banken!

Hva får en person til, år etter år, å sette seg ned å føre denne oversikten? Jeg kjenner selv jeg skulle kjedet meg ganske godt før jeg hadde hentet disse listene ned fra nettet og ført denne oversikten. Forhåpentligvis hadde jeg funnet på noe litt mer givende. Om ikke for meg selv, så for andre, håper jeg da.
Jeg tror faktisk jeg hadde gått over til naboen og spurt om jeg kunne bytte ut samtlige av taksteinene hans, og skrive et aldri så lite dikt under hver enkelt av dem, før jeg la dem på plass igjen – med en sånn liten blyant at man såvidt klarer å holde den, slik at fingertuppene er blodige allerede etter 3 setninger.
Laste ned en liste over navn som har gått konkurs? For så å se hvor mange treff jeg får på forskjellige navn? For så å publisere det i en av landets største nettaviser.
Wow.

Dette går trolig under forskning.
Forskning er som regel sponset. Gjerne statlig.
Så dette forteller meg også at årsaken til at jeg betaler et femsifret beløp i skatt hver måned, er fordi det dekker lønnen til en som lurer på hva de heter de som ikke helt kom i mål med drømmene sine.Eventuelt de som hadde baller nok til å prøve seg.

 

Så om foreldrene dine stod ved en eller annen døpefont i en eller annen kirke, ett eller annet sted i landet, dirigerte de altså fremtiden din rett ned den gata der alt går galt.

Men frykt ikke! Dette går over om noen år! Du må bare skrive ned planene dine, krysse fingrene for at ingen andre kommer på dem. Skriv dem ned og sett navnet ditt på det, så skal du se at til og med Jan, Per eller Bjørn kan få et firma til å gå rundt. Håper bare dette ikke betyr slutten for flyselskapet Norwegian. Da hadde ikke dette vært mye til en God Nyhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *