Øvelseskjøring – fort å glemme seg

God kveld, 

Eventuelt god morgen, om du skulle lese dette på morgensiden. Dersom du ikke får sove, og derfor leser dette på natten, håper jeg du snart finner igjen nattesøvnen.
Og selvsagt en god dag til deg som måtte lese dette midt på dagen. Måtte resten av dagen også bli god / bedre.

Dagens sak jeg har funnet, kommer også fra Nettavisen. Siden jeg ikke er personen som tråler samtlige nettaviser, og heller ikke betaler for VG+, FVN (lokalavis i Agder) osv., så er det begrenset med hvor mange forskjellige aviser vi kommer til å saker fra her. Men hva skal man med flere når man klarer seg med det man har?

Først sakens link, slik at du ikke skal tro at jeg bare finner på noe vas – selv om jeg like greit kunne gjort det. 

http://www.nettavisen.no/nyheter/-velseskjrte-pa-askybroen-i-127-kmt/3422804956.html

Så kan du som leser dette velge selv om du vil inn å lese saken på nettsiden til Nettavisen først, selv, eller om du vil lese den som en God Nyhet først, for så å skrolle inn på selve saken i ettertid. Dersom du skulle føle for å kun lese den her, gjør du det; og til og med om du nå skulle finne ut at dette gidder du rett og slett ikke – noen av delene. Så trykker du på adresselinja øverst i nettleseren din, og skriver inn en ny adresse. Dersom du på toppen av alt blei skikkelig sur og grinete av dette vaset, foreslår jeg at du lukker ned lapt-top´en du sitter med i fanget, eventuelt reiser deg fra den stasjonære maskinen din, og tar en tur ut på verandaen din og drar inn et par gode doser med oksygen / eksos og prøver igjen.

Saken starter først og fremst med overskriften – slik en sak mange ganger gjør.
Overskriften fortalte meg følgende: «? Øvelseskjørte på Askøybroen i 127 km/t«

Nå er det sikkert mange av dere som ikke synes at det å kjøre i 127 km/t ikke er så voldsomt fort.

Det synes jeg.

Jeg kjører en 10 år gammel Honda CR-V som drives fremover av bensin. Det er en bil som får meg frem over alt, kanskje bortsett fra speil-is (har en historie jeg kanskje forteller ved en senere anledning, der jeg var fryktelig lite modig). Det er en bil som kanskje ikke er like komfortabel som mang en Mercedes, men den er helt ok å tuste rundt i. Den er romslig og grei, og man får dermed plass til både mange personer og/eller mange ting. Så det er en bil jeg er begeistret for, men den er ikke sprek.
Det er ikke en bil man begynner å ruse i lyskryssene i byen for å kappe med sportsbilen ved siden av seg. Jeg tror ikke engang jeg hadde klart å spinne på grus med den.
Så for meg er det at man bruker én time på hundreogtjuesju kilometer, raskt. Veldig raskt. 
Om jeg så, av en eller annen årsak, hadde dratt med meg Hondaen opp på Preikestolen og kastet den utfor, hadde den ikke falt så fort som 127 km/t.
Den har bare ikke mulighet for å komme opp i den farten. Uansett.

Så viser deg seg lengre ned i saken at dette dreier seg om en motorsyklist. 

Det endrer jo hele bildet.

Ikke den veien du ønsker, motorsyklist.

127 km/t er kanskje ikke en voldsom internasjonal gjennombruddsfart på motorsykkel, men man har neppe større sjanse for å overleve om man krasjer på en motorsykkel i 127 km/t, eller om man krasjer i bil. Nå er dette en fart som levner deg små sjanser uansett, men dog…
Det er heller ikke en fart man har enklere for å bremse opp på, dersom det plutselig skulle komme et barn eller andre mennesker / skapninger ut i veibanen.

Så har vi det lille poenget du kommer med· Nemlig at du øvelseskjørte.

Virkelig?

Så du har ikke sertifikatet heller for å kjøre motorsykkel?

Virkelig?

Ledsageren skal ha ligget lengre fremme, til tross for at ingen har sett dette.
Så han har da altså kjørt enda fortere? Det må være «Teacher of the Year».

Du påstår også at du neppe var over 100 km/t. Ok.

Nå har ikke jeg sertifikatet for å kjøre motorsykkel. Jada, klart jeg har lyst, og jeg er nok en smule misunnelig på disse gutta som kjører lange kvelder og i flere dager på flotte turer, men man venter da i det minste til man har sertifikatet for å kjøre. Men ok.
Jeg har altså ikke sertifikatet på sykkel, men har vel litt vanskelig for å se for meg en kjøretime – parallelt med glattkjøring på bil – som heter Raskekjøring; og som foregår midt på en tettbebodd vestlandsøy.

Så den teorien kan vi stryke.

Det at du heller ikke fulgte med på speedometeret kan man for så vidt kjøpe. Det er ingen hemmelighet at man fort blir fartsblind på sykkel. 
Det går vel en vandrehistorie eller to fra Autobahn i Tyskland der motorsyklister som har ligget i milevis i 250 kilometer i timen, har kommet inn på en bensinstasjon og trodd at sykkelen så vidt har trillet, mens de egentlig har hoppet av sykkelen i 80 kilometer i timen. 
Om du får samme følelsen av å kjøre gjennom Askøy i det du selv mener må være under 100 kilometer i timen, spørs nok.

Så var det avslutningen da. 

Du var klar over at du ikke hadde sertifikat til å kjøre motorsykkel. Det vitner om selvinnsikt. Bra.

Du påpeker helt til slutt at du ikke har tid til å ta lappen, men at du tidvis må kjøre i forbindelse med jobb. Så da må du vel bare kjøre da. 
Jeg ser ikke noen annen løsning. Det å tilpasse seg reglene som er satt opp i samfunnet, som f.eks. at man må ha vært gjennom et verifisert kurs for å håndtere og kjøre ulike motoriserte kjøretøy, for å gi et visst innblikk i hvordan dette foregår; ja, det blir fort tungvint. 

Lyspunktet i hele saken er må være at du i det minste lagde en God Nyhet.

Takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *