18 ting bare mennesker med mye følelser forstår – med svar fra en som ofte er morragretten (morgengretten)

Side2 har igjen hatt en sak der de har listet opp atten punkter bare mennesker med mye følelser forstår.
«Gråter du av nyhetene? Da bør du lese dette,» innledes saken med, og følgende bilde er screenshot fra saken:


Overfølsom og gretten kan ved noen tilfeller gå ut på det samme.

Som en person som er sånn halv-interessert i litt hobby-psykologi og andre mennesker, synes jeg selvsagt dette er svært interessant. Det skal også sies at jeg kjenner meg selv igjen i et par av punktene, men da stort sett i saker som har hendt dagen derpå. For eksempel å angre på noe man har sagt, eller å bli blank i øynene av Sinnasnekkeren, Slipp Willy Fri, Karatekid, ja til og med Haisommer 2 og Grease har fått frem ei tåre i øyekroken på undertegnede dagen derpå.

Som en person som også ofte er morgengretten, også kalt fly forbanna / potte sur om morgenen, ser jeg rett og slett mitt snitt / min plikt til å gi litt forståelse ut til mine medmennesker jeg også.

GodNyhet gir deg disse atten punktene, med kommentar fra en som er i dårlig humør om morgenen – og andre tider på døgnet.

 

1. Store forskjeller

Humøret ditt svinger fra de store toppene, til de største dalene. Du er enten ekstatisk, eller så er du helt sønderknust. Og nei, psykologen din insisterer på at du ikke er bipolar, du har bare veldig mye følelser.

Svar: Humøret ditt er alt annet enn ujevnt. Faktisk har du noe av det jevneste humøret en person som har. Du er stort sett irritert, ja, eller fly forbanna.

2. Du føler deg ufortjent skyldig

Om noen ikke tar telefonen når du ringer, eller ikke svarer på tekstmeldingen din med en gang den er sendt, tenker du automatisk at du har gjort noe, og at vedkommende er sint på deg.

Svar: Tvert i mot. Når du ringer noen og de ikke svarer på telefonen, er alt du lurer på hva i helvete vedkommende skal med telefon, og du blir sint på han/henne.

3. En god unnskyldning

Hver gang noen oppfører seg teit mot deg og du reagerer på det, bruker de unnskyldningen om at du er overfølsom. Når det faktisk ikke er du som er problemet, kan det bli irriterende i lengden.

Svar: Også for en illsint kan det ende opp med problemer i lengden. Når noen oppfører seg teit mot deg, hudfletter dem og truer med å vri rundt brystvorter, og rulle dem i tjære og fjær i etterkant. Når du selv har fått roet deg ned – fire dager senere – må du til å be om unnskyldning. Ergo, problematisk i lengden.

4. Du føler deg som en skuffelse

Selv når det ikke er du som har gjort noe galt, så føler du likevel at det er du som skuffer de rundt deg. Du føler deg irriterende og til overs, selv om det ikke er noen grunn til det.

Svar: Selv om du HAR gjort noe galt, føler du at alle andre er skyld i det. Du føler de er irriterende og til overs, og de fortjener å bli hudflettet. Sko og ryggsekker kan sparkes i veggen.

5. Skal du le eller gråte?

Hver gang du kommer i en situasjon som får deg til å reagere lurer du på om du skal le eller gråte. Noen ganger vet du ikke engang hvorfor du reagerer i utgangspunktet, hunden var da ikke så søt?

Svar: Som konstant morgengretten, ender du aldri opp i en slik situasjon. Det er totalt uaktuelt å le, og det samme gjelder for så vidt det å gråte. Hunden var dum.

6. Du overreagerer på andres vegne

Du er så opptatt av at alle andre rundt deg skal ha det bra, at det iblant virker mot sin hensikt. Du tilbringer 90 prosent av tiden din på å analysere andres følelser, og det blir slitsomt i lengden.

Svar: Her blir det aldri slitsomt for en irritert person. Han eller hun bruker aldri tid på å analysere verken sine egne eller andres følelser. Dog hender det at du overreagerer på andres vegne. Som for eksempel dersom du står i kø i kassa på butikken, og ho gamle dama foran deg, som er enda surere enn deg selv, står og klager på at melka bare går ut om fire dager; da er det fort å overreagere på hennes vegne – og da går det ut over henne.

7. Gamle tanker får nytt liv

Du kan sitte ved et bord på Starbucks og kose deg med kaffekoppen din, når du plutselig ut av det blå begynner å bekymre deg for en kommentar du kom med for flere år siden.

Svar: Denne situasjonen kan man også komme opp i som illsint. Man kan for eksempel sitte på en pub (forhåpentligvis kan du ikke bruke unnskyldning om at du er morgengretten dersom du sitter på pub), og plutselig komme på han fyren som slengte en kommentar til deg for mange år siden. Dette kan fort eskalere til at du lar det gå ut over han karen med et litt irriterende ansikt, som sitter alene i baren.

8. Andre kaller deg svak og dramatisk

Alle følelsene dine kan bli vanskelig å takle for alle rundt deg, så det hender titt og ofte at de som omgås deg tror følelsene dine betyr at du er overdramatisk, eller svak.

Svar: Overdramatisk, ja. Svak, nja, kanskje på en måte.

9. Du unngår konfrontasjoner

Om du tar opp et problem med noen kan det hende de reagerer med sinne eller tårer, og det blir rett og slett litt for mye for deg å forholde deg til.

Svar: Du tiltrekkes av konfrontasjoner.

10. Du har problemer med dating

Du har så mye følelser fra før, og når de i tillegg skal begynne å bli romantiske får du problemer. Enten forelsker du deg alt for fort, eller så strever du så mye med å holde følelsene tilbake at du ikke klarer å være deg selv.

Svar: Årsaken til at du har problemet med dating er fordi du ofte står i speilet om morgenen og pusser tennene, og den elektriske tannbørsten er død. Da finnes det få andre alternativer enn å kaste den i speilet, eller i gulvet.

11. Du er mer avhengig

Som regel føler du at du er mye mer knyttet til både kjæresten, familien og vennene dine enn det de er til deg.

Svar: Du er forbanna over at folk trenger deg. Stadig opplever du mas og jag, og du forbanner deg over at folk ikke kan klare seg selv.

12. Du blir trøtt

Noen ganger har du rett og slett så mye følelser at du ikke orker mer. Du har bare lyst til å sove. For alltid.

Svar: Her kan akkurat det samme forekomme med en illsint person.

13. Folk ler av reaksjonene dine

Hva mener de med at det er teit å gråte av kattevideoene på Youtube? De er jo så sinnsykt søte alle sammen.

Svar: Denne kommer du aldri til å slite med som illsint. Dog, dersom du skulle ramle over en video av en som sitter og gråter over en annen video, kan det være du mister det helt, og knuser skjermen.

14. Redd for å gråte på jobben

Du er alltid redd for å gråte mens du er på jobb, ettersom det vil virke uprofesjonelt. Derfor holder du deg unna Youtube og andre triggere i arbeidstiden.

Svar: Du jobber sammen med en som stadig holder på å begynne å gråte, eller faktisk gråter. Du er alltid redd for at du kommer til å utøve vold mot vedkommende.

15. TV-serier er uutholdelige

Bare de vanlige tv-seriene får deg til å føle alt mulig rart, og du både ler og gråter om hverandre. Om du derimot skulle finne på å sette på Grey´s Anatomy, er løpet kjørt.

Svar: Du ser ikke på disse TV-seriene…

16. Du vil forklare deg selv

Hver gang du reagerer litt kraftig på en ting har du så lyst til å forklare vennene dine hva du tenker, men halvveis gjennom forklaringen begynner du å bekymre deg for at du kjeder dem, og så tenker du på det i stedet.

Svar: Her kan du også komme opp i samme situasjon som illsint, men da i form av at du skjeller dem ut, og angrer etterpå. Se også punkt tre.

17. Du sier ikke alltid hvordan du føler deg

Noen ganger virker det bare teit å være lei seg, så du klistrer på deg smil og sier at alt er fint likevel. Det er ikke normalt å være lei seg for at det ble taco i stedet for torsk til middag.

Svar: Du behøver ikke å si hvordan du føler deg. De beksvarte øynene og dampen som kommer ut av ørene på deg, forteller sitt.

18. Du vil ikke forandre noe som helst

Når alt kommer til alt er følelsene dine en del av deg, og det er det som gjør at du er den personen du er. Derfor ville du aldri endret på noe som helst.

Svar: Du ender opp med å lese en liste på nettsiden til Side2, og ser hvor tungvint det kunne ha vært, dersom du hadde hatt mye følelser, og du tenker at det å være konstant forbanna, til alle døgnets tider, faktisk ikke er så galt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *